Gradina pe terasa

 

Realizate de ani buni in tarile din vest, gradinile pe terase, la inaltime, incep sa-si faca aparitia si la noi. Oamenii doresc sa dispuna de un mic colt de verdeata, pentru relaxare, chiar daca locuiesc la bloc.

Iata o idee de amenajare a unei astfel de gradini:

 

Noutatea acestei lucrari consta in materialul folosit pentru umplerea jardinierei. Nu s-a folosit pamant, s-a folosit un substrat special pentru gradinile pe terase. Are mare marele avantaj ca este mult mai usor decat pamantul, nu are probleme de drenaj, si asigura elementele nutritive necesare
dezvoltarii plantelor. Substratul se monteaza impreuna cu o serie de alte materiale specifice, cum ar fi folii de protectie, alte substrate si sistem de irigatie (in acest caz furtun picurator).

  

Gradina a fost impartita in 2: partea de gazon (montat tot in substrat) si jardiniera, si zona de utilitate (scaune si masa, acompaniate de plante agatatoare pe suporti din fier forjat).

 

Plantele utilizate sunt in ordinea marcata pe schita urmatoarele:

 

1.Magnolia soulangiana 1 bucata

2.Rhododendron Lem's Cameo 2 bucati

3.Lavandula angustifolia (Lavanda) 3 bucati

4.Buddleya davidii (Liliac de vara) 2 bucati

5.Deutzia scabra 3 bucati

6.Acer palmatum atropurpurea (Artar rosu) 1 bucata

7.Trandafiri albi 3 bucati

8.Juniperus horizontalis Blue carpet (Ienupar tarator) 6 bucati in grupuri de cate 2

9.Clematis Carnaby (culoare roz) 3 bucati

10.Hosta fortunei 4 bucati

11.Thymus serpyllum 10 bucati

12.Petunia 12 bucati

13.Lonicera caprifolium (Mana Maicii Domnului) 4 bucati

15.Suporti din fier forjat Chessington de la http://www.amenajarigradinibucuresti.ro/decoratiuni-gradina/298-spalier-chessington.html

 

Lucrarea a fost realizata in Bucuresti, de catre echipa noastra.

Acest design nu este greu de realizat, puteti incerca si singuri, se poate realiza si intr-o gradina direct pe pamant, in cazul in care doresti mascarea unui gard.
In ceea ce priveste plantarea rhododendronilor, citeste articolul meu despre acestia, caci au nevoie de conditii speciale.