Fa din gradina ta un paradis pentru fluturi

 

Una din activitatile mele preferate este sa urmaresc fluturii care viziteaza plantele din gradina mea.

Afla cum poti crea in gradina ta un paradis pentru aceste minunate vietati.

Planteaza un grup de Buddleya davidii "Blue Chip", astfel incat sa formezi o mica tufa. Este o planta usor de intretinut, nu creste foarte inalta, se dezvolta foarte bine, si face flori din mai si pana la sfarsitul lui septembrie. Acest magnet pentru fluturi, este ideal pentru straturi mici, ghivece si poate fi folosit chiar si  ca planta taratoare ce acopera pamantul. Este rezistenta la caldura si seceta si este mare iubitoare de soare.

Budleya poate fi combinata cu alte plante, pentru a obtine un strat de flori pentru fluturi: tuberozele, al caror nectar este iubit de fluturii monarch, aster, echinacea, salvia officinalis, liatris sau phlox, sunt "must-have-uri" pentru o gradina iubita de fluturi.

Crearea unui habitat este foarte importanta pentru atragerea fluturilor in gradina ta. Atat fluturii, dar si pasarile se simt bine in gradini in care exista grupuri compacte de arbori, arbusti, dar si aranjamente de flori perene. Deci, incearca pe cat posibil sa creezi un astfel de ambient propice lor.

Creaza o mica oaza in gradina ce va incanta toate simturile. Aceasta cascada ofera ceva pentru toata lumea: apa de baut pentru pasari; nectar pentru albine si fluturi; un sunet si un peisaj placut pentru tine. Planteaza diferiti arbusti si plante perene in jurul acestei cascade pentru a crea senzatie unui habitat cat mai natural.