Despre ingrasaminte

 

         Pentru a avea niste flori cat mai frumoase, sau un gazon cat mai verde, ingrasamintele sunt indispensabile.

 

         Prefer sa folosesc ingrasamintele granulate, cu eliberare lenta, rezultatele sunt mai bune si de durata mai mare. Ca si brand utilizez Compo- un ingrasamant de productie german. Pe site-ul nostru gasiti o gama larga de ingrasaminte, personalizate in functie de specie si anotimp.

 

         La plantele cu flori, cum sunt trandafirii, iti trebuie un ingrasamant cu concentratie mai mare de phosfor (P), caci acesta ajuta la inflorire. Din fericire ambalajul ingrasamintelor te ajuta acum sa alegi. Iti recomand ingrasamant  trandafiri 1 kg.         Pentru rhododendroni, azalee si alte plante ce necesita un sol mai acid iti trebuie un ingrasamant special cu concentratie mare de azot. Iti recomand din gama Compo ingrasamant complex granule conifere 1 kg. O aplicare de doua ori pe an este de regula suficienta pentru o buna inflorire a plantelor.

 

         La gazon trebuie sa aplici ingrasamant cu concentratie mai mare de azot (N), acesta contribuie la buna crestere a ierbii si inverzirea acestuia. Se recomanda a se aplica cam 40gr la mp, eu insa aplic cam 60gr la mp de 3 ori pe an (Aprilie, Iunie si August). Te invit sa vizitezi sectiunea ingrasamant gazon, unde poti alege varianta cea mai potrivita pentru gradina si gazonul tau.

 

         Dupa aplicare este bine sa uzi 2-3 zile din abundenta ca sa ajuti bobitele de ingrasamant sa patrunda in pamant, daca ai noroc de multa ploaie cu atat mai bine.

 

         Exista si ingrasamant lichid, sau ceea ce se numeste ingrasamant foliar. Se asimileaza prin frunza, deci plantele trebuie stropite. Aceste ingrasaminte sunt o solutie in cazul in care o planta a virat brusc in galben, si trebuie ajutata sa-si revina. Efectele sunt mai rapide decat la ingrasamantul granulat dar de mai scurta durata- deci trebuie sa faci mai multe aplicari.