Terase verzi

 

Terasa verde - Acoperis verde - Terase pe acoperis -  Gradina pe acoperis - Terase verzi 

 

         Proiectele ce au in vedere un acoperis verde  sau o terasa verde vin in intampinarea ultimelor tendinte in dezvoltarea urbana, ce a dus la reducerea substantiala a spatiilor verzi. Scopul “tehnologiilor verzi” folosite in proiectele pentru o gradina pe acoperis, este valorificarea spatiilor neutilizate de pe terase si acoperisuri.

 Terase verzi

 

 

         Materialele si tehnologia folosite de compania noastra pentru  realizarea acestor proiecte pentru un acoperis verde sau o terasa verde,  se bazeaza pe experienta de peste 50 de ani a producatorului german, si sunt diversificate si personalizate in functie de tipul de acoperis verde si scopul spatiului de amenajat, de la acoperisuri usoare ale cladirilor industriale, pana la gradini luxuriante pe o terasa verde a caselor private sau spatiile verzi de deasupra parcarilor subterane.

 

         Va prezentam cateva exemple de realizare a unor terase verzi, cu acest substrat special, care are o proprietate foarte importanta, aceea de a fi foarte usor si imbunatatit cu ingrasaminte speciale, in asa fel incat sa permita dezvoltarea corespunzatoare a plantelor, desi inaltimea substratului este foarte mica:

- terasa verde cu plante pana la 60-70 cm inaltime - grosimea substratului este de 15 cm, iar greutatea de 240 kg/mp (cu tot cu plante, sis. de drenaj, sis. de irigatie si apa retinuta desubstrat)

- terasa verde cu plante pana la 1,5 metri inaltime – grosimea substratului este de 20 cm, iar greutatea de 315 kg/mp (cu tot cu plante, sis. de drenaj, sis. de irigatie si apa retinuta de substrat)

- terase verde cu plante pana la 3 metri inaltime - grosimea substratului este de 30 cm, iar greutatea de 465 kg/mp (cu tot cu plante, sis. de drenaj, sis. de irigatie si apa retinuta de substrat)

- terasa verde cu plante pana la 6 metri inaltime - grosimea substratului este de 40 cm, iar greutatea de 615 kg/mp (cu tot cu plante, sis. de drenaj, sis. de irigatie si apa retinuta de substrat)

- terasa verde cu plante pana la 10 metri inaltime - grosimea substratului este de 60 cm, iar greutatea de 865 kg/mp (cu tot cu plante, sis. de drenaj, sis. de irigatie si apa retinuta de substrat)

 

Terase verzi

 

Terase verzi - avantaje:

-     O terasa verde imbunatateste calitatea mediului inconjurator

-     Inverzirea unor terase pe acoperis creaza un spatiu de recreere

-     Un acoperis verde reduce cantitatea de praf si  nivelul de smog

-     O gradina pe acoperis creste durata de viata a unui acoperis verde prin protejarea de   intemperii si de expunere la UV

-     O terasa verde protejeaza impotriva zgomotului urban

-     Un acoperis verde imbunatateste izolatia cladirii, scazand temperatura din interior vara

-     O gradina pe acoperis creaza un habitat natural pentru animale

 

Terase verzi

 

         Atata timp cat sunt respectate o serie de specificatii tehnice, proiectele ce au in vedere un acoperis verde sau o terasa verde, pot cuprinde arbori, arbusti, plante perene si anuale si bine inteles gazon. In acest fel, putem crea gradini ce vor arata indentic cu cele de la sol. Pentru poze cu proiectele de amenajare acoperis verde sau terasa verde realizate de compania noastra, va invitam sa vizitati galerie foto.

 

         Pentru realizarea de terase verzi, compania noastra va ofera un serviciu complet, de la design, furnizarea substratului inlocuitor de pamant, materialele necesare pentru irigatii, izolatie, drenaj, plantele si montarea acestora. Ulterior va stam la dispozitie pentru intretinerea acestor terase verzi.

         Toate aceste lucrari se fac in mod responsabil, tinand cont de greutatea pe care o poate suporta cladirea, tipul si inclinatia acoperisului, detaliile perimetrului, conditiile de vant si soare, necesarul de apa al plantelor, izolatiile corespunzatoare si plantele potrivite.

 

         Pentru consultanta si proiecte de realizare a unui Acoperis verde - Terasa verde - Terase pe acoperis -  Gradina pe acoperis -  Terase verzi  va rugam sa ne contactati.